2022-09-06 09:29Pressmeddelande

Clean act:ve - ny innovation från Clean drink

Clean act:veClean act:ve

Dryckesföretaget Clean drink gasar in i hösten och lanserar ett helt nytt varumärke; Clean act:ve. En innovativ hybrid-dryckesserie som kombinerar läskande vitaminvatten med egenskaper som återställer vätskebalansen i kroppen. Först ut är smakerna Äpple och Hallon.

Clean act:ve innehåller äkta björksav, kokospulver och körsbärsextrakt samt vitamin E, vitamin B6 och biotin. Den är lätt kolsyrad, vegansk samt fri från socker och koffein. Med sina vätskeåterställande egenskaper är den lämplig att konsumeras under hela dygnet vid exempelvis fysisk aktivitet, uttorkning eller sjukdom. 

 Clean har sedan starten fokuserat på energi- och funktionssegmentet med koffeinberikade drycker. Med Clean act:ve fyller vi en lucka där våra konsumenter önskat en vätskeåterställande produkt i samband med träning eller andra situationer där vätskenivåerna i kroppen inte är i balans. Den fungerar för all del lika bra när man vill ha en läskande törstsläckare i vardagen. Det är ett perfekt komplement till våra övriga varumärken Clean drink och Clean sav:D, säger Elin Simmesgård, marknadschef på Clean drink. 

Clean drink är den ordinarie produktlinjen med funktionsdryck berikad med bcaa, koffein samt vitaminer och mineraler. Clean sav:D är produktlinjen med större fokus på hållbarhet, med funktionsdryck gjord på tillvaratagen frukt, naturligt koffein och vitaminer. Clean act:ve blir det tredje varumärket för företaget. 

Clean act:ve är förpackad i 50 cl PET-flaskor gjorda av 100% återvunnen plast och lanseras i smakerna Hallon och Äpple. 

Clean act:ve lanseras vecka 36 och inleder med servicehandeln där den går att hitta på Pressbyrån och 7eleven, gymkedjan STC samt online hos Proteinbolaget och Gymgrossisten. Dagligvaruhandeln följer upp med utvalda ICA-butiker. 

 

För pressbud, frågor eller bilder, kontakta oss enligt nedan.  


Produktspecifikation

Clean act:ve

Clean act:ve är en svensk innovation producerad i Norden. En lätt kolsyrad hybridprodukt med vätskeåterställande ämnen och vitaminer. Clean act:ve innehåller björksav, kokosmineral, körsbärspulver samt vitaminer, sötningsmedel och mineraler. Användning med alkoholhaltig dryck rekommenderas ej. Öppnad flaska bör konsumeras under dagen. 

 

Ingredienser: Kolsyrat vatten, björksav (2,0 %), kokospulver, körsbärspulver, magnesiumcitrat, kaliumcitrat, aromämne, vitaminer (vitamin E, vitamin B6, biotin), syra (äppelsyra), surhetsreglerande medel (natriumcitrat), färgämne (antocyanin E163) sötningsmedel (sukralos).  

 


Om Clean drink

Clean drink är en svensk, hållbar innovation för dig som vägrar kompromissa med smak eller funktion. Vi har sedan starten 2015 erbjudit en vegansk funktionsdryck som är producerad helt i Norden och fri från onödiga tillsatser som konserveringsmedel, färgämnen, taurin och socker. Vi tror på att hälsa ska genomsyra livet i stort och att det ska vara enkelt att välja hållbara alternativ på marknaden.