2023-11-03 07:22Pressmeddelande

Clean drink tar sitt hållbarhetsarbete till nästa nivå!

Vi är på väg till Paris – eller snarare våra utsläpp! Clean drink förbinder sig till Science Based Targets Initiative (SBTi) och förstärker sitt engagemang inom hållbarhetsarbetet!

Clean drinks, producenter inom funktionsdryck kända för sina innovativa och goda drycker, tillkännager idag sitt partnerskap med Science Based Targets (SBTi). Genom detta samarbete förstärker Clean drink sitt starka åtagande att bekämpa klimatförändringar och stödja en hållbar framtid.

Science Based Targets Initiativet är en globalt erkänd organisation som hjälper företag att fastställa vetenskapligt grundade mål för att minska sina utsläpp av växthusgaser. Genom att ansluta sig till SBTi visar Clean drink att de är dedikerade att göra sin del för att uppnå de globala klimatmålen i Parisavtalet.

"Vi är stolta över att ansluta oss till SBTi och därmed förstärka vårt åtagande att minska vår miljöpåverkan", säger Sebastian Kvissberg, VD och grundare av Clean drink. "Vi vill vara ledande inom hållbarhet, vi förstår att vi har ett ansvar att agera för att skydda vårt klimat och vår planet. Genom att fastställa vetenskapligt baserade mål kan vi göra verklig skillnad och bidra till en hållbar framtid."

Clean drink har redan vidtagit betydande åtgärder för att minska sin miljöpåverkan och främja hållbarhet. Företaget har tryckt på energieffektiviseringsåtgärder i sina produktionsanläggningar, minskat användningen av icke-förnybara resurser, och övergått till förpackningar utan plast. Dessutom har de även släppt sav:D, en unik produkt inom energi- och funktionsdrycks segmentet där de använder tillvaratagen frukt vilket minskar fruktsvinnet och sparar på jordens resurser. Genom att ansluta sig till SBTi kommer Clean drink att ytterligare förstärka sin hållbarhetsstrategi och vidta ännu mer ambitiösa åtgärder för att minska sina koldioxidutsläpp och värna om miljön.

Genom SBTi kommer Clean drink att arbeta tillsammans med experter för att fastställa specifika och mätbara mål för att reducera sina utsläpp av växthusgaser. Genom att följa vetenskapligt baserade riktlinjer kommer företaget att säkerställa att deras åtgärder är i linje med vad som krävs för att begränsa den globala uppvärmningen och ta sitt ansvar som företag.Om Clean drink

Clean drink är en svensk, hållbar innovation för dig som inte vill kompromissa med smak eller funktion. Sedan 2015 har vi erbjudit en vegansk funktionsdryck, producerad helt i Norden utan onödiga tillsatser som konserveringsmedel, färgämnen, taurin och socker. Hos oss tror vi på att hälsa ska genomsyra livet och att det ska vara enkelt att välja hållbara alternativ. Med vårt sortiment av goda och funktionella drycker är det enkelt att njuta samtidigt som du tar hand om både dig själv och miljön.