2023-07-18 08:17Pressmeddelande

Voxson blir delägare i clean drink

STOCKHOLM, 5 juli 2023 -- Det familjeägda investeringsbolaget Voxson Carl-L Eriksson AB  (”Voxson”) kliver in som delägare av clean drink och förvärvar 10 procent av aktierna, medan bolagets grundare kvarstår som huvudägare. 

Syftet med det breddade ägarskapet är i första hand att stärka verksamheten och tillsammans öka tillväxttakten i Norden.

– Med en stark och välrenommerad partner i ryggen får vi ännu bättre förutsättningar att accelerera och en direkt konsekvens är att clean drink redan till hösten växer med medarbetare på nya nyckelpositioner samtidigt som vi ökar satsningen på den finska marknaden, säger Sebastian Kvissberg, VD för clean drink.

Stefan Eriksson, delägare av Voxson, kommenterar:

– Vi är otroligt glada över den här investeringen. Clean drink är ett välskött och professionellt bolag med en unik position inom funktionella drycker och det är ett segment med stark tillväxtpotential. Vi ser stora möjligheter i att vidareutveckla bolaget och bli en ledande aktör inom dryckessegmentet både i Sverige och Europa.

Om Voxson

Carl-L Eriksson AB  (”Voxson”) är ett svenskt investeringsbolag med rötter inom handel och distribution. Bolaget är bland annat majoritetsägare i Tura Scandinavia AB (”Tura Group”) som är en av Nordens ledande konsumentleverantörer av hemelektronik. Företaget verkar också inom fastigheter och bemanning och är delägare i en flaskfabrik i södra Sverige. Huvudkontoret är idag baserat i Kungsbacka. För mer information, besök www.voxson.se.Om Clean drink

Clean drink är en svensk, hållbar innovation för dig som inte vill kompromissa med smak eller funktion. Sedan 2015 har vi erbjudit en vegansk funktionsdryck, producerad helt i Norden utan onödiga tillsatser som konserveringsmedel, färgämnen, taurin och socker. Hos oss tror vi på att hälsa ska genomsyra livet och att det ska vara enkelt att välja hållbara alternativ. Med vårt sortiment av goda och funktionella drycker är det enkelt att njuta samtidigt som du tar hand om både dig själv och miljön.